адв. Михаела Димитрова

Адвокат Михаела Димитрова завършва право с отличен успех в юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Владее немски и английски език. Адв. Димитрова практикува в сферата на търговското, потребителското, данъчното и митническото право, както и в областта на защитата на лични данни и конкуренцията.  Автор е на електронно издание “Ръководство за онлайн търговеца”, включващо над 150 страници полезно съдържание за електронните търговци. През 2018 год. тя печели приз “Бизнес право”, а година след това учредяват заедно с адв. Радостина Хаджиева Адвокатско дружество “Димитрова и Хаджиева”.  През първата година от дейността на дружеството същото бива наградено от сп. “Правен свят” с награда “Млада кантора на годината”.

Още по време на следването си адв. Димитрова управлява правния отдел на известно английско дружество, търгуващо под собствена марка в Англия, Германия, Франция и Италия и Испания. Адв. Димитрова консултира няколко известни компании в производствения и търговски сектор в страната, както и дружества в сферата на информационните технологии.

Адв. Михаела Димитрова е активна в заемането на позиции от обществен интерес. Неведнъж е изготвяла и предложения до държавни институции с призив към законодателни промени в редица области и най-вече в подкрепа на микро, малкия и среден бизнес, самоосигуряващите се лица и лицата в материално затруднение. Адв. Димитрова е водещ лектор на редица семинари и конференции. Публикува в няколко местни медии публикации на актуални юридически теми, като това прави и в страницата си в социалните мрежи.

Адв. Димитрова  умело успява да свързва хора от различни сфери, обединявайки интересите им в един общ разработен и успешен проект. Интересува се от психология, човешките отношения и силата на подсъзнанието, работещо за личностния успех и постигането на житейски постижения. Вярва в себе си, което и помага да извежда всеки проект до финалната му точка. Обича пътешествията, която обогатяват общата й култура и й носят незабравими спомени с приятели. Сред любимите занимания на адвоката е и четенето на книги.

Описва се като жена, надхвърляща общоприетите правила, норми и очаквания за адвокат, което я превръща в успешна бизнес дама. Тя е нетрадиционна, забавна и естествена личност. Притесненията на клиентите й спират до вратата на нейния офис. Вярва, че нагласата на човек и неговите очаквания са основен двигател на събитията в живота ни.